Social-democrații, acuzați de Delegația UE de difuzarea unor informații eronate

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Social-democrații, acuzați de Delegația UE de difuzarea unor informații eronate
Foto: vipmagazin.md

Partidul Social-Democrat a emis joi, 3 noiembrie, un comunicat de presă în care se vorbește despre o întâlnire cu Delegația UE în R. Mldova. În cadrul acesteia, PSD s-a arătat îngrijorat despre "interesul cetăţenilor români de etnie romi de a se stabili în Republica Moldova şi trecerea în masă a frontierei de stat".


Potrivit comunicatului PSD, delegația este preocupată de desfăşurarea calitativă a dialogului Moldova - UE privind liberalizarea regimului de vize, dar nu poate interveni în dialogul Moldova-România, deoarece țara noastră nu este un stat membru UE.

De cealaltă parte, Delegația UE în Moldova a emis o declarație în care spune că textul social-democraților nu reflectă discuţiile din cadrul întâlnirii în "manieră corectă". Comunicatul precizează următoarele:

- Delegația Uniunii Europene dorește să poarte dialog cu forțele politice din Moldova, cu condiția respectării principiilor de bază.

- Declaraţii împotriva romilor şi a României nu se acceptă sub nici o formă în cadrul acestui dialog.

- Nu există nici o legătură dintre pretinsa migrație a romilor și succesul dialogului privind procesul de liberalizare a regimului de vize dintre UE și Republica Moldova.

- Delegația Uniunii Europene nu este în cunoștință de cauză despre vreo amenințare care ar putea pune în pericol ordinea publică în legătură cu migrarea persoanelor din România spre R. Moldova. Formatul potrivit pentru astfel de aspecte este dialogul bilateral dintre Republica Moldova și România.

- Incluziunea socială a populației rome este o prioritate a UE, atât la nivel de politică internă, cât și dialogul pe care îl poartă cu statele partenere.”

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: