Astăzi este marcată Ziua Internaţională a Economisirilor

luni, 31 octombrie 2011

Astăzi este marcată Ziua Internaţională a Economisirilor
Poză simbol
Foto: flacarais.ro

În data de 31 octombrie, în întreaga lume este consemnată Ziua Internaţională a Economisirilor. De anul trecut, această zi este marcată şi în ţara noastră.


Cu această ocazie, mai multe bănci comerciale din Republica Moldova, au plasat pe site-urile lor oficiale diverse oferte speciale şi au iniţiat campanii de publicitate şi promoţionale. De asemenea, pe parcursul săptămâni, urmează să fie organizate campanii de informare despre rolul şi locul pe care îl ocupă economisirile în viaţa cotidiană.  

Potrivit Asociaţiei Băncilor din Moldova (ABM), ziua de 31 octombrie a fost marcată pentru prima dată în lume în 1924, în cadrul unui congres al băncilor de economii din Milano. Ulterior, aceasta s-a răspândit în întreaga Europa.

„Procesul de globalizare a capitalului bancar a atins şi RM, de aceea Ziua Internaţională a Economisirilor este un eveniment necesar pentru ţara noastră”, a declarat anul trecut preşedintele ABM Dumitru Ursu. În opinia acestuia, marcarea acestei Zile va permite îmbunătăţirea climatului investiţional al ţării noastre, precum şi sporirea încrederii populaţiei în bănci.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: