Fracțiunea PCRM din CMC pornește o investigație pe cont propriu

marți, 1 noiembrie 2011

Fracțiunea PCRM din CMC pornește o investigație pe cont propriu
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Consilierii municipali din partea Partidului Comuniștilor acuză primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, şi fracţiunile din Alianţa de guvernare că ar bloca activitatea Consiliului municipal Chișinău. De aceea, comuniștii anunță că vor realiza un program amplu de studiu şi o analiză detaliată a stării de lucruri în principalele structuri şi întreprinderi municipale. 

La prima etapă,  în vizorul consilierilor comunişti vor fi SA „Termocom” şi „Apa Canal”, Direcţia generală finanţe şi Direcţia sănătate a Consiliului Municipal, întreprinderile municipale de transport electric, construcţii de drumuri, şi cele de transportare a deşeurilor. 


Fracţiunea PCRM se va interesa, de volumul şi calitatea serviciilor prestate sau lucrărilor efectuate de aceste instituţii şi întreprinderi, tarife şi preţuri, cheltuielile din fondurile alocate, veniturile conducătorilor instituţiilor vizate, reacţia lor la plângerile şi reclamaţiile cetăţenilor, etc. 

„Însăşi ideea unui asemenea program şi conţinutul acestuia provine din circa 200 000 de porunci pe care fracţiunea Partidului Comuniştilor în CMC le-a primit din partea cetăţenilor pe parcursul ultimelor alegeri locale. Haosul fără precedent în gestionarea gospodăriei urbane, haosul economic, social şi juridic, pe care l-au provocat actualul executiv municipal, înflorirea corupţiei şi abuzului de serviciu în organele de administraţie din Capitală, le-au adus pe chişinăuienii la capătul răbdării. Pentru a pune capăt la toate acestea, precum susţin consilierii comunişti, este nevoie de unele măsuri decisive şi eficiente”, se menționează în declarația fracțiunii municipale a PCRM. 

Consilierii PCRM declară că sunt determinaţi să obţină, precum au promis alegătorilor, o schimbare decisivă în gestionarea municipiului, subordonarea acesteia doar intereselor cetăţenilor de rând.

UNIMEDIA precizează că până acum a avut doar o ședință lucrativă. Consilierii PCRM și cei din partidele membre AIE nu pot ajunge la un numitor comun cu privire la împărțirea comisiilor de specialitate ale CMC. Ultima ședință a fost întreruptă, iar continuarea acesteia va avea loc joi, 3 noiembrie.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: