Radio Chişinău se va lansa pe 1 decembrie

marți, 1 noiembrie 2011

Radio Chişinău se va lansa pe 1 decembrie
Foto: arena.md

Planurile Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) legate de Republica Moldova, se vor realiza foarte curând. Într-un interviu acordat pentru Radio România Actualităţi, preşedintele general al SRR, András István Demeter anunţă că în curând la noi în ţară va apărea un post nou de radio, Radio Chişinău.


Astfel, pachetul majoritar de acţiuni al actualului post de radio Arena FM a fost achiziţionat de SRR, iar din 1 decembrie, pe undele acestuia va emite Radio Chişinău, anunţă Demeter în interviu. „Radio Chişinău - Arena Oamenilor Liberi, va fi un post privat, un lanţ privat care acoperă aproximativ 80% din populaţia Republicii Moldova, care va fi în proprietatea unui lanţ public, care este SRR”, a adăugat András István Demeter.


Mai mult, programul noului post de radio va conţine ştiri şi emisiuni despre ce se întâmplă în România, dar şi în Republica Moldova. „Oferta Radio România Internaţional, oarecum contopită sub denumirea de Radio România Regional, va asigura, pe de o parte, informarea cetăţenilor RM despre realităţile din România, pe de altă parte, informarea noastră, a celor din România, despre ce se întâmplă acolo şi, nu în ultimul rând, ne propunem ca Radio Chişinău să devină un post al şi pentru oamenii din Moldova”, mai spune preşedintele SRR.

La finalul interviului, András István Demeter a ţinut să adauge că Radio Chişinău va fi şi un post care va descifra neclarităţile cu privire la deschiderea, orizontul şi încărcătura europeană a Moldovei. 

Interviul cu András István Demeter a fost realizat de postul public românesc de radio, cu ocazia împlinirii a 83 de ani de la fondarea acestuia. 
Precizăm că în prezent, Arena FM are frecvenţe în oraşe precum Chişinău, Cahul, Briceni, Edineţ, Ungheni, Tighina şi Drochia. Acesta a fost lansat pe 21 iulie 2011 în parteneriat cu SRR.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: