Crimă odioasă la Mereni. O tânără și-a ucis profesoara cu 16 lovituri de cuțit

marți, 1 noiembrie 2011

Crimă odioasă la Mereni. O tânără și-a ucis profesoara cu 16 lovituri de cuțit
Foto: captura video/MAI

O bătrână de 75 de ani din satul Mereni, raionul Anenii-Noi, și-a găsit sfârșitul după ce a trezit furia unei consătence de 18 ani, pe care o ajutase de nenumărate ori. Suspecta a fost reținută de către oamenii legii și riscă să stea 25 de ani după gratii.

La finele săptămânei trecute, în satul Mereni a ars o gospodărie, iar în interiorul unei anexe de iarnă zăcea cadavrul însângerat al proprietarei. Pensionara a decedat în rezultatul multiplelor plăgi de cuțit din regiunea toracelui și a abdomenului.


În casă era dezordine, fapt care indica cu certitudine că între victimă şi agresor, a avut loc un conflict, menționează serviciul de presă al MAI. În urma expertizei medico-legale a cadavrului s-a stabilit că femeia a primit 16 lovituri de cuţit în regiunea toracelui, spatelui și a abdomenului.

Poliția a reușit să dea de urma principalului suspect. Aceasta s-a dovedit a fi o elevă a clasei XII-a din liceul din localitate. Audiată de oamenii legii, suspecta, în vârstă de 18 ani şi-a recunoscut pe deplin vina, povestind cu detalii scenariul crimei. Astfel, fata a declarat că adesea venea în casa victimei, ajutând-o prin gospodărie şi mai stând la vorbă. Pensionara, fiind profesoară, i-a dat adesea suspectei sfaturi utile de viață.

Nici în seara fatală bătrâna nu a fost mai puțin ospitalieră. Împreună cu suspecta aceasta a cules gutuie, mere, efectuând și alte lucrări prin grădină, după care, tânăra a cerut bătrânei să-i împrumute 500 lei. Suspecta povestește că victima a adus banii din casă, unde a intrat cu o lumânare, după care au intrat împreună în căsuţa de iarnă, unde au stat de vorbă la un ceai cu dulciuri. 

În timpul discuţiei, bătrâna i-a făcut observație fetei pentru unele fapte rușinoase de care a auzit. Femeia i-a zis fetei că nu mai are nevoie de ajutorul său deoarece ar fi o fată rea. Simţindu-se ofensată, suspecta a împins victima, după care i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit și a fugit de la locul crimei cu un taxi. Deplasându-se în Capitală fata și-a închiriat o gazdă unde a stat timp de câteva zile.

La finele audierii, tânăra a menționat că din casă, la discuții, femeia s-a întors fără lumânare, acesta servind drept posibilă cauză a incendiului. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: