Vrei să procuri un automobil? Verifică dacă a fost implicat în accidente pe teritoriul RM

marți, 1 noiembrie 2011

Vrei să procuri un automobil? Verifică dacă a fost implicat în accidente pe teritoriul RM
Foto: politiarutiera.md

Direcţia poliţiei rutiere a lansat recent două serviciile electronice (e-Servicii), ce pot fi accesate prin intermediul telefoniei mobile. Unul din serviciu permite obţinerea informaţiei cu privire la automobilele ce au fost implicate în accident și este binevenit pentru doritorii de a procura un automobil. Celălalt permite șoferilor să-şi verifice cazierul contravenţional.


Unul din servicii, permite obţinerea informaţiei cu privire la automobilele ce au fost implicate în accident. Pentru aceasta este necesar de a expedia un mesaj, cu numărul caroseriei automobilului ce urmează a fi verificat, la numărul scurt 9022. Ulterior, solicitantul va primi un mesaj răspuns în care va fi indicat dacă automobilul dat a fost implicat în accident rutier pe teritoriul Republicii Moldova. Acest serviciu este binevenit pentru doritorii de a procura un automobil.   

Alt serviciu, care de asemenea poate fi accesat prin intermediul telefonului mobil, permite conducătorilor auto să-şi verifice cazierul contravenţional. Pentru aceasta, este necesar de a expedia un mesaj la numărul scurt 9021, cu numărul codului de identitate din buletin şi/sau codul de bare al unui proces verbal întocmit de către poliţia rutieră.  
 
Ulterior, în cazul existenţei contravenţiilor, solicitantul va primi informaţia despre statutul acestora (ex: amenzi achitate/neachitate, puncte de penalizare, articol Cod Contravenţional, cost amendă, cont trezorial, materiale expediate în judecată). La necesitate amenzile pot fi achitate pentru a evita consecinţele nefaste.  
 
Reamintim că, în conformitate cu legislaţia, amenda rutieră, necesită a fi achitată în decurs de 30 de zile din momentul stabilirii ei. În caz contrar instanţa de judecată va decide privarea, contravenientului, de dreptul de aconduce vehicule pe un termen de 6 luni. 

Potrivit datelor poliției rutiere, pe parcursul anului 2010, peste 4000 de şoferi au fost privaţi pe acest motiv. Modul de utilizare al serviciilor la fel poate fi vizualizat la rubrica Regulamentul privind verificarea încălcărilor rutiere prin SMS. Serviciile pot fi accesate prin intermediul oricărui operator de telefonie mobilă. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: