După Vardanean, Smirnov l-a eliberat pe Ilie Cazac

luni, 31 octombrie 2011

După Vardanean, Smirnov l-a eliberat pe Ilie Cazac
Colaj: UNIMEDIA

Ilie Cazac a fost eliberat din închisoarea de la Tiraspol. Potrivit avocaților Promo-LEX acesta se află la domiciliul său din Tighina. Ca și jurnalistul, Ernest Vardanian, Cazac a fost acuzat de autoritățile separatiste de la Tiraspol de înalta trădare de stat și spionaj în favoarea Republicii Moldova. 

În cele din urmă, liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov, a fost nevoit să-l amnistieze mai întâi pe Vardanean, iar acum și pe Ilie Cazac. Publicațiile din stânga Nistrului, leagă această acțiune a lui Smirnov cu așa zisele alegeri prezidențiale care vor avea loc în rmn. Astfel, liderul nerecunoscutei republici vrea să atragă atenția organizaţiilor şi mass-media internaţionale.


UNIMEDIA amintește că Ilie Cazac este cetățean al R. Moldova, acuzat de autoritățile separatiste de la Tiraspol de înalta trădare de stat și spionaj în favoarea Republicii Moldova, a fost condamnat la 14 ani de închisoare. Tânărul în vârstă de 25 de ani, angajat al Serviciului Fiscal din Tighina, a fost arestat la 20 martie 2010.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: