De la 1 noiembrie cu numere de înmatriculare ca-n UE

luni, 31 octombrie 2011

De la 1 noiembrie cu numere de înmatriculare ca-n UE
Poză simbol
Foto: Maxim Macovei

Începând cu 1 noiembrie 2011 Întreprinderea de Stat „CRIS „Registru” va elibera plăci de înmatriculare pentru vehicule de tip nou, care vor avea elemente suplimentare de protecţie.

Conform modificărilor efectuate este stabilit ca culoarea fondalului câmpului pe care se amplasează stema de stat şi semnul distinctiv al Republicii Moldova să fie albastră. Culoarea fondalului plăcii rămîne a fi albă, informează Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.


Potrivit sursei, este modificat şi numărul de ordine pe plăcile de înmatriculare pentru vehiculele persoanelor fizice şi juridice ale Republicii Moldova, cu excepţia organelor puterii de stat şi de administrare publică. Numărul de ordine pe plăcile de înmatriculare poate fi compus din una, două sau trei cifre.


Pe partea verso a fiecărei plăci de înmatriculare trebuie să fie imprimată emblema comercială a întreprinderii producătoare. Plăcile de înmatriculare confecţionate şi eliberate anterior rămân valabile şi pot fi schimbate la dorinţa proprietarului mijlocului de transport.

Preţurile pentru confecţionarea noilor plăci de înmatriculare rămân neschimbate: pentru auto – 390 lei, remorci – 230 lei şi moto – 190 lei. Pentru numere solicitate la comandă preţul variază de la 1000 pînă la 1500 lei.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: