Lincoln pregătește un model de lux

luni, 17 octombrie 2011

Lincoln pregătește un model de lux
Lincoln Continental Concept

Un miliard de $ – atât va investi Ford în Lincoln, pentru ca brand-ul de lux al Ovalului Albastru să devină unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața automobilelor premium. Și, pentru că nu ai cum să devii „mare si tare” fără o limuzină de talia lui Mercedes S-Klasse, inginerii americani pregătesc în secret un model demn de moștenirea lui Continental.


Odinioară, Lincoln transporta de colo-colo președinți ai Statelor Unite și celebrități din lumea showbiz-ului, însă, după ultima criză petrolieră, steaua sa a apus încet și sigur.
Problemele au devenit aproape critice în momentul în care Ford a intrat în colaps, însă, de îndată ce gigantul din Detroit s-a debarasat de mărcile neprofitabile, managerii companiei fondate de Henry Leland au început să spere. Iar încrederea le-a fost răsplatită cu o investiție de un miliard de dolari, pe care Ovalul Albastru îi va injecta în Lincoln în următorii ani.

Concernul din Dearborn vrea să schimbe totul în ceea ce-l privește pe Lincoln, începând cu imaginea sa și terminând cu designul mașinilor; de aceea, a angajat o nouă echipă de ingineri și designeri, a cărei misiune va fi să revoluționeze gama brand-ului de lux.
Ei bine, pe lista „to do” se afla și dezvoltarea unei nave-amiral, ce va îngloba tot ce are mai bun Ford în materie de tehnologie. Sursele apropiate proiectului vorbesc despre o arhitectura tehnică derivată din cea a lui Ford Mustang – așadar, va avea motor față și tracțiune spate – ce va deservi unuia dintre cele mai costisitoare modele create de Ford în istoria recentă.

Atunci când va fi lansată, mașina va intra în competitie directă cu Lexus LS si Mercedes S-Klasse, dar și cu viitoarea limuzină de lux Cadillac, al cărei design va fi asemănător celui arătat de conceptul Sixteen.

Deocamdată este mult prea devreme să vorbim despre prețuri, însă specialisții sunt siguri ca cel mai ieftin urmaș al lui Continental va costa minimum 100.000 de $. Dacă trebuie lux, lux să fie…

Sursa: autosaga.ro


0 Comments: