(video) Marş pe patru roţi: "Ravnopravie" atrage atenţia asupra stării dezastruoase a drumurilor

vineri, 20 mai 2011

(video) Marş pe patru roţi:
Foto: Liga Tineretului Rus

Mişcarea social-politică "Ravnopravie" a organizat astăzi, 20 mai, un marş auto prin Capitală pentru a atrage atenţia autorităţilor publice locale asupra stării dezastruoase a drumurilor. Circa 20 de maşini, cu drapelurile formaţiunii şi a Republicii Moldova, s-au aliniat în faţa Hotelului Chişinău, de unde au pornit cursa pe străzile pline de gropi din Chişinău.


Potrivit liderului mişcării şi aspirantului la fotoliul de primar general al municipiului Chişinău, Valerii Klimenco, numărul autoturismelor antrenate în această acţiune nu contează, ceea ce cu adevărat contează este mesajul care se doreşte a fi transmis. "Este o acţiune electorală, scopul căreia este de a atrage încă o dată atenţia autorităţilor din Chişinău asupra stării deplorabilă a drumurilor pe care noi suntem nevoiţi cu toţii zilnic să circulăm", a subliniat acesta.

Mişcarea social-politică "Ravnopravie" consideră că drumurile constituie una din principalele probleme ale Chişinăului, iar candidaţii electorali se folosesc de acest lucru, fac promisiuni deşarte pentru a câştiga alegători. "Candidaţii nu trebuie să mintă, să promită lucruri irealizabile. Dăunezi, dl. Dodon declara că anual va reconstrui în Chişinău câte 50 km de drumuri. Pentru a repara 1 km de drum este nevoie de 1 milion euro, adică este nevoi de un buget anual de 50 milioane de euro, doar pentru reparaţia străzilor. Întreg bugetul municipiului Chişinău este de 100 milioane euro. Este clar că sunt promisiuni irealizabile, oamenii nu trebuie să fie minţiţi", a accentuat Klimenco.

Şi pentru că suntem în campania electorală, Klimenco a venit cu propriile viziuni şi "soluţii". Acesta consideră că în fiecare an trebuie să fie plombate gropile formate pe parcursul iernii, iar paralel să fie organizate lucrări capitale pe străzile principale - pe porţiuni de 1-1,5 km de drum, dar să fie reconstruite calitativ şi să reziste fără reparaţii 10-20 de ani.

Organizatorii acţiunii şi-au propus să nu creeze incomodităţi şoferilor, cu toate aceste au pornit la drum blocând traficul şi încălcând şi regulamentul circulaţiei rutiere.



Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi

 


0 Comments: