Succesiune la FMI: candidaturi până la 10 iunie, alegeri până la sfârşitul lunii iunie

sâmbătă, 21 mai 2011

Succesiune la FMI: candidaturi până la 10 iunie, alegeri până la sfârşitul lunii iunie

Fondul Monetar Internaţional a anunţat vineri ca va deschide luni până la 10 iunie candidaturile la postul de director general şi că îşi fixează ca "obiectiv" desemnarea numărului unu al său "până la 30 iunie".


Instituţia de la Washington a declarat că boardul său, reunit în timpul zilei, a decis o "perioadă de depunere a candidaturilor ce va începe la 23 mai 2011 şi se va încheia la 10 iunie 2011". 

FMI caută un succesor al francezului Dominique Strauss-Kahn, care a demisionat joi şi este urmărit penal pentru crime sexuale la New York. 

Fondul a detaliat procedura pe care o va urma consiliul său de administraţie, compus din reprezentanţi din 24 de ţări şi grupuri de ţări. 

Candidaturile trebuie să fie transmise fie de aceşti reprezentanţi, fie de guvernatorii FMI (ministrul de finanţe sau şeful băncii centrale în funcţie de ţări). 

Dacă există trei sau mai puţine, ele vor fi dezvăluite la închidere la 10 iunie Dacă vor fi peste trei, acestea vor fi păstrate confidenţiale pentru a determina de preferinţă "prin consens", dacă nu printr-un vot, o listă scurtă de trei candidaţi cel mai bine plasaţi. 

Cei doi sau trei candidaţi care vor rămâne vor fi audiaţi de consiliul de administraţie la Washington. Această instanţă va căuta atunci un "consens" pentru a-l stabili pe noul şef al instituţiei, "deşi consiliul de administraţie îl poate selecta pe directorul general cu majoritate de voturi".

Sursa: agerpres.ro


1 Comment:

Anonim said...

Howdy! Would you mind if I sharе your blog wіth my twitter gгoup?
Therе's a lot of folks that I think would really enjoy your content. Please let me know. CheersWatch Merlin Season 5 Episode 9 Online
Have a look at my website ; Merlin Season 5 Episode 9 With All My Heart