Union Fenosa continuă să depăşească rata pierderilor admise de ANRE

joi, 19 mai 2011

Union Fenosa continuă să depăşească rata pierderilor admise de ANRE
Foto: Union Fenosa

În trim.I 2011, RED Nord şi RED Nord–Vest s-au încadrat în limita normativă de 12,5% a ratei consumului tehnologic şi a pierderilor comerciale admise în tarif de către ANRE în anul 2011. RED Union Fenosa însă a depăşit nivelul acestei rate cu 3,05 puncte procentuale, arată un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). 


Consumul tehnologic şi pierderile comerciale în reţelele de distribuţie s-a redus, faţă de primul trimestru al anului trecut, cu 0,7%. Rata medie a acestui indicator a scăzut cu 0,48 p.p. şi a ajuns la 13,56%. Cea mai înaltă rată – de 15,55% - a fost înregistrată de RED Union Fenosa.

ANRE menţionează că în tarife sunt incluse doar consumul tehnologic şi pierderile comerciale normative, cele supranormative fiind suportate de operatorul reţelei de distribuţie. Operatorii mai mici - RED Nord şi RED Nord-Vest – deja patru ani consecutiv reuşesc să se încadreze în limitele acestor rate prestabilite de ANRE, susţine Agenţia.

În primul trimestru al anului, livrările de energie electrică către consumatori s-au majorat cu 4,5% şi au alcătuit 926,16 mil. kWh. Livrările efectuate de RED Union Fenosa au crescut cu 4%, iar cele ale RED Nord şi RED Nord–Vest au sporit cu 2,2% şi, respectiv cu 1,1%.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: