(foto) Valeriu Pleșca a invitat ieri bloggerii la o degustație cu vinuri de colecție

vineri, 20 mai 2011

(foto) Valeriu Pleșca a invitat ieri bloggerii la o degustație cu vinuri de colecție
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Candidatul Forței a III la funcția de primar al Capitalei, Valeriu Pleșca, s-a întâlnit ieri seara cu un grup de bloggeri. Acesta i-a invitat la o discuție despre politică, administrare, dar și pentru a gusta din vinuri rare.

"Eu și echipa noastră ne propunem să abordăm probleme reale. Ajunge cu demagogia și lupta între democrație și comunism. Oamenii au probleme reale - prețurile, tarifele la apă, lumină, la serviciile comunale, siguranța în oraș. Acestea sunt problemele pe care le au chișinăunenii", a declarat candidatul blocului electoral. 
 
La eveniment, politicianul a adus vinuri din anii 1988 (Cabernet), 1987 (Cabernet), 1986 (Auriu), dar și unul din 1957 (Vin de desert). 


Acestea aveau o vechime mai mare decât vârsta unor persoane prezente la întâlnire. "Sunt un colecționar, dar și un promotor al vinurilor de calitate. Cred că Moldova are capacitatea de a se face remarcată în toată lumea prin intermediul vinurilor. Trebuie să investim mai mult în acest domeniu, inclusiv în cunoașterea acestei licori", a declarat Pleșca, care spune că a făcut acest gest pentru a împărtăși experiența de vinuri speciale și cu alții.

În cadrul întâlnirii a fost prezent și academicianul Boris Găină, care a povestit și a explicat cum are loc o degustație de vin. "Îi mulțumesc întâi dlui Pleșca că a cumpărat aceste sticle în trecut și ne oferă posibilitatea să explorăm gustul anilor '80", a mai spus acesta, făcând o descriere a fiecărui vin prezent pe masă - culoare, gust, aromă, etc.

În cadrul degustației au fost prezentate și vinurile galusca boutiq wines. Vinifactorul Sergiu Galușca a adus la eveniment mai multe cupaje și vinuri produse în exclusivitate de către acesta. Printre ele cele mai apreciate au fost Vinul Miresei, Pinot Noir, Saperavi.

Potrivit lui Sergiu Galușcă, prețul unei sticle produse în anii '80 se poate ridica la câteva sute de dolari.

Vedeți mai jos o galerie foto de la evenimentul de ieri:









Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: