(foto) Primordialul Rolls-Royce Phantom 10EX, scos la licitație

joi, 19 mai 2011

(foto) Primordialul Rolls-Royce Phantom 10EX, scos la licitație
Foto: topgear.ro

O data cu trecerea vremii, se schimba si tendintele. Anul acesta am fost martori la prezentarea unui prototip de Rolls-Royce 100% electric. Insa acum cateva decenii, vremurile erau cu totul altele, si oamenii erau interesati mai mult de viteza, indiferent prin metode de propulsie erau folosite. Viteza era cheia.


Iar de asta s-a ocupat cu succes prototipul Phantom 10EX. In 1925 aparea prima generatie de Rolls-Royce Phantom, iar directorul general Claude Johnson voia sa demonstreze abilitatile lui Phantom printr-un prototip de caroserie aerodinamica si usoara. Motorul de 6 cilindri si 7668 cmc a reusit sa propulseze caroseria (semnata de Barker&Co) cu o viteza maxima de 146 km/h. In 1927. A fost singurul prototip pe care producatorul l-a pastrat chiar si dupa testari, fiind solicitat din cand in cand de Henry Royce.

Pe 23 iunie, in cadrul licitatiei Salon Prive din vestul Londrei, acest exemplar unic va fi scos la licitatie, sperand sa primeasca intre 450.000 si 907.000 de euro. Proprietarul va primi, pe langa frumusetea clasica din pozele de mai jos, o arhiva de documente, fotografii si corespondente care atesta povestea magnificului 10EX.




Sursa: topgear.ro


0 Comments: