Fiecare al cincilea leu investit în creditarea economiei naţionale a fost acordat de BC „Moldova Agroindbank”

vineri, 20 mai 2011

Fiecare al cincilea leu investit în creditarea economiei naţionale a fost acordat de BC „Moldova Agroindbank”
Foto: maib.md

Fiecare al cincilea leu investit în creditarea economiei naţionale a fost acordat de BC „Moldova Agroindbank” SA. În cei 20 de ani de activitate, volumul creditelor oferite de această bancă a depăşit 40 mlrd de lei, se arată într-un articol semnat de preşedintele băncii, Natalia Vrabie, şi publicat cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a instituţiei.


În articol se spune că prin activitatea sa creditară, Moldova Agroindbank a contribuit la crearea de noi întreprinderi, inclusiv întreprinderi individuale, ÎMM şi întreprinderi micro, gospodării ţărăneşti.

Natalia Vrabie susţine că banca a contribuit şi continuă să contribuie la dezvoltarea economiei Republicii Moldova, dezvoltându-şi totodată propriul potenţial şi sporind beneficiul băncii. În 2010, acesta a atins un volum record – 260 mln de lei, iar adunarea generală a acţionarilor a decis repartizarea acestuia, inclusiv pentru plata dividendelor în mărime de 118 lei pentru o acţiune.

„Moldova Agroindbank deţine poziţia de lider pe indicatorii de bază din sistemul bancar. Conform rezultatelor pentru primele patru luni ale anului curent, activele băncii se apropie de 9 mlrd de lei, având o cotă de 20,4% din tot sistemul bancar; baza depozitară a depăşit 5,88 mlrd lei (19,8%), iar cea creditară – 5,83 mlrd lei (21,8%)”, se mai arată în articol.

Potrivit preşedintelui băncii, numele Moldova Agroindbank a devenit simbol al prosperării şi se asociază nu doar cu sistemul bancar autohton, ci şi cu Republica Moldova în ansamblu. „Autoritatea şi recunoaşterea calităţii băncii pe plan internaţional consolidează încrederea faţă de bancă din partea instituţiilor financiare internaţionale, inclusiv Banca Mondială, BERD şi BIRD, Banca Mării Negre pentru Comerţ şi Dezvoltare, Fondul pentru Europa de Sud-Est, USAID, WNISEF, Fondul „Provocările Mileniului”, a subliniat preşedintele băncii.

Vrabie a mai remarcat faptul că în 20 de ani banca a parcurs calea de la o bancă orientată preponderent pe sectorul agroindustrial către una universală. „Drept dovadă a faptului că suntem banca tuturor serveşte însăşi numărul de clienţi care a depăşit 600 de mii persoane fizice şi juridice”, a accentuat Natalia Vrabie.

În opinia sa, „Moldova Agroindbank are toate premisele pentru realizarea continuă a celor mai ambiţioase sarcini, drept temei servind încrederea clienţilor şi echipa de profesionişti ai instituţiei”.

„Suntem aproape 1500, colectivul întinereşte cu an ce trece: aproape o jumătate din specialiştii băncii au vârsta de până la 30 de ani. Entuziasmul, dinamismul şi cunoştinţele moderne de care dispun, alături de experienţa bogată, înţelepciunea şi cunoaşterea profundă a afacerii bancare ale colegilor mai în vârstă ne permit să mizăm pe atingerea celor mai ambiţioase şi complexe obiective ale băncii”, a conchis preşedintele BC „Moldova Agroindbank” SA.

Publicitate

sursa: Unimedia

0 Comments: