Acord Moldova – Microsoft: Câte un laptop fiecărui elev din Moldova

joi, 19 mai 2011

Acord Moldova – Microsoft: Câte un laptop fiecărui elev din Moldova
Foto: MTIC

Câte un laptop fiecărui elev din şcolile Moldovei. Aceasta este esența proiectului care urmează a fi realizat de către Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) și compania Microsoft. Astăzi, Pavel Filip și  Joice Fernandes, Microsoft Senior Editor WW PPA au semnat un acord privind instituirea unui parteneriat public privat în acest sens, anunță serviciul de presă al MTIC.


Proiectul “Shape the Future” susţine guvernele să acorde acces la tehnologii universale tuturor cetăţenilor şi, în particular, prevede asigurarea tuturor elevilor cu laptop-uri, la prețuri mai mult decît simbolice. În conformitate cu înţelegerile la care s-a convenit, urmeaza să fie atraşi și alți parteneri, operatori din domeniulcomunicațiilor electronice pentru a realiza acest proiect în Moldova.

“Accentul se pune pe elevi – ei trebuie să fie asiguraţi cu echipamente de acces la Internet în perspectivaunei educaţii armonioase şi de calitate”, a specificat ministrul.

“Shape the Future”a înregistrat practici de succes în parteneriat cu guvernele din Portugalia, Guatemala, Irlanda şi alte ţări. În Portugalia, la cele 10 milioane de populație, în 3 ani au fost asigurate cu laptop-uri 2 mln de oameni, în mare parte elevi, pedagogi și studenţi. Compania Microsoft dispune de un sistem integrat de servicii pentru aplicarea soluțiilor, inclusiv hardware, software, content, training, infrastructură.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: