Prea grase să zboare în America: li s-a cerut să-şi cumpere câte două bilete

vineri, 20 mai 2011

Prea grase să zboare în America: li s-a cerut să-şi cumpere câte două bilete
Foto: cbs

O mamă şi fiica ei, fiecare cântărind notabil, au fost obligate în Dallas de compania aeriană cu care zburau să-şi cumpere câte două bilete fiecare. "Dar încăpem în scaun", a protestat fiica, strateg politic de profesie, recunoscând că pre vremea când cântărea 180 de kilograme chiar îşi cumpăra două bilete.


Acum Kenlie Tiggeman, în vârstă de 30 de ani, din New York, nu are decât 120 de kilograme. Încape fără probleme în scaunul avionului, spune ea, şi de aceea nu înţelege de ce a fost "umilită" pe aeroport în faţa atâtor oameni, spunându-i-se că e "prea grasă să zboare" şi cerându-i-se să-şi cumpere, atât ea, cât şi mama ei, câte două bilete.

"Dacă un pasager nu încape în scaunul din avion fără ca mânerele acestuia să fie ridicate trebuie să-şi mai cumpere încă un loc. Dacă avionul nu are toate locurile ocupate, atunci banii plătiţi pentru locul în plus îi va fi returnată", a declarat, citat de televiziunea americană CBS, purtătorul de cuvânt al companiei aeriene Southwest. 

Politica companiilor aeriene în privinţa persoanelor supraponderale diferă, iar recomdările Administraţiei Aeriene Federale nu spun mai mult decât atât: fiecare pasager trebuie să aibă centură de siguranţă, care uneori se dovedeşte că trebuie să fie foarte mare. În urma scandalului, compania aeriană Southwest şi-a cerut scuze, le-a dat banii pe bilete înapoi şi le-a oferit vouchere gratis.

0 Comments: