Consilierul premierului Tudor Darie îi acuză pe Filip și Lupu că fac electorală pe acțiunile Guvernului

joi, 19 mai 2011

Consilierul premierului Tudor Darie îi acuză pe Filip și Lupu că fac electorală pe acțiunile Guvernului
Foto: tudordarie.md

Consilierul premierului pe probleme de tineret, Tudor Darie, îi acuză pe blogul său pe ministrul Tehonolgiei Informației, Pavel Filip și pe președintele interimar, Marian Lupu, că au procedat urât și că au confundat ieri activitatea în cadrul Partidului Democrat cu cea din Guvern.


Potrivit lui, MTIC, condus de Pavel Filip, a semnat un document de intenție cu Microsoft prin care a dus societatea în eroare. Darie scrie pe blogul lui că deși ar fi trebui consultate, Ministerul Educației și Centrul de guvernare electronică, habar nu au de semnarea acestui act. "În primul rând a indus în eroare societatea. Acum toată presa vuiește că, în urma întâlnirii președintelui interimar Marian Lupu cu reprezentantul Microsoft, fiecare elev din Republica Moldova va primi câte un laptop. Acest lucru este fals", scrie Darie pe blogul său, care este de părere că MTIC a semnat documentul fără ca să dețină competențe.

"MTIC a semnat documentul în taină și fără ca să dețină competențe. Ministerul Educației, care e direct responsabil de domeniul educației, nu a știut despre semnarea acestui document. Ministrul Filip și viceministra Dona Școla, dar și președintele interimar Marian Lupu, ar trebui să se învețe să nu confunde activitatea de partid în interiorul Partidului Democrat cu activitatea din cadrul Guvernului", scrie Darie, spunând că gestul oficialilor este unul rușinos.

UNIMEDIA amintește că ieri, 19 mai, MTIC, a difuzat un comunicat în care anunța despre semnarea unui acord cu Microsoft. "Câte un laptop fiecărui elev din şcolile Moldovei. Aceasta este esența proiectului care urmează a fi realizat de către Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) și compania Microsoft. Astăzi, Pavel Filip și Joice Fernandes, Microsoft Senior Editor WW PPA au semnat un acord privind instituirea unui parteneriat public privat în acest sens", anunța ieri serviciul de presă al MTIC.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: