Dodon “cel europeanul” VS “show-man-ul” Chirtoacă, în spate cu “enigmaticul” Godea

sâmbătă, 21 mai 2011

Dodon “cel europeanul” VS “show-man-ul” Chirtoacă, în spate cu “enigmaticul” Godea
Foto: printscreen

Principalii contracandidaţi la alegerile pentru “problematicul” Chişinău, Igor Dodon şi Dorin Chirtoacă, tot mai mult se disting prin strategia electorală pusă în acţiune pentru a intra în graţia alegătorilor. Dodon păstrează o linie de comportament destul de pragmatică, manifestând reţinere faţă de “show-uri”. Atât viziunea strategică pentru alegeri, cât şi temperamentul personal, îl determină pe “omul” comuniştilor să adopte o conduită mai calmă şi lipsită de festivităţi şi concerte electorale


Accentul de seriozitate impus de Dodon contrastează însă cu abordarea “jucăuş-juvenilă” pe care ne-o demonstrează Dorin Chirtoacă. Mai degrabă involuntar decât conştient, dar el se conduce după un format de conduită impropriu unui candidat cu competenţe şi experienţă, spre care tinde el şi cum este considerat acesta de o bună parte din opinia publică a capitalei. Dacă la alegerile din 2007, liberalului i se imputa “tinereţea” şi lipsa acută de experienţă în domeniu, atunci în prezent indicatorul negativ a lui Chirtoacă rezultă din caracterul iresponsabil cu care el tratează electoratul.

În loc să-şi etaleze în prim plan competenţele şi realizările acumulate pe parcursul celor 4 ani, a reuşitelor la capitolul relaţionării cu administraţiile publice din Europa, a proiectelor aflate în derulare şi a celor planificate pe viitor, Chirtoacă îşi scoate în evidenţă trăsătura camuflată din greu anterior, şi anume – tinereţea.

Citeşte în continuare pe blogul lui Denis Cenuşa 

 

sursa: Unimedia

0 Comments: