Elaborarea unui Acord de liber schimb între țările CSI a eșuat

joi, 19 mai 2011

Elaborarea unui Acord de liber schimb între țările CSI a eșuat
Foto: wikipedia.org

Prim-miniștri ai țărilor CSI nu au reuşit joi să ajungă la un numitor comun privind elaborarea unui Acord de liber schimb, relatează agenția de presă RIA Novosti cu referire la premierul Tadjikistanului. 


Proiectul de acord privind zona de liber schimb, care ar putea apropia semnificativ fostele republici sovietice spre un regim de comerţ liberalizat, era cea mai importantă chestiune în ordinea de zi a reuniunii şefilor de guverne din CSI în capitala Belarusului, Minsk.

Prim-ministrul tadjic, Akil Akilov, a declarat, însă, că lucrările asupra acordului vor continua şi vor fi finalizate până în octombrie pentru a fi semnat ulterior de preşedinţii statelor membre ale CSI. Potrivit prim-ministrului din Belarus, Mihail Miasnikovici, acordul în cauză va fi din nou discutat de către Consiliului Economic al CSI pe 28 iunie la Moscova.

Reamintim că la reuniunea şefilor de guvern din Comunitatea Statelor Independente, Republica Moldova este reprezentată de viceprim-ministrul, ministru al Economiei, Valeriu Lazăr.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: