Au milioane de admiratori şi venituri de peste 4,5 miliarde de dolari. Topul celor mai influente celebrităţi din lume

joi, 19 mai 2011

Au milioane de admiratori şi venituri de peste 4,5 miliarde de dolari. Topul celor mai influente celebrităţi din lume

Topul celor mai influente celebrităţi din lume, realizat de revista Forbes, include vedete din media, entertainment, staruri de cinema, cântăreţi, baschetbalişti şi modele internaţionale. Veniturile acestora din ultimul an depăşesc 4,5 miliarde de dolari (faţă de cele 4,7 miliarde de dolari din anul anterior), iar popularitatea lor a atins cote uriaşe.


Acest top măsoară influenţa de care se bucură un star internaţional, în funcţie de câştigurile realizate în ultimele 12 luni (perioada 1 mai 2010 – 1 mai 2011), expunerea din presă, online, radio şi televiziune, dar şi popularitatea de pe site-urile de socializare. 

Regina topului de anul acesta este nimeni alta decât Lady Gaga (25 ani). Cântăreaţa care a înregistrat în ultimele 12 luni venituri de 90 milioane de dolari, are 32 de milioane de prieteni pe Facebook şi peste 10 milioane de admiratori pe Twitter, a reuşit performanţa de a o depăşi pe câştigătoarea de anul trecut, renumita realizatoare de televiziune Oprah Winfrey, potrivit Forbes

Oprah Winfrey (57 ani), care a pus capăt, ieri, emisiunii ce a făcut-o celebră, "The Oprah Winfrey Show", dupa 25 de ani de difuzare, a fost surclasată de Lady Gaga, ajungând pe locul al doilea în topul din acest an. Oprah are venituri estimate în 2010 la 290 de milioane de dolari. 


 
Pe locul al treilea s-a situat starul pop canadian, Justin Bieber (17 ani), cel mai tânăr dintre vedetele incluse în top. Veniturile lui Bieber au depăşit 50 milioane de dolari în ultimul an, obţinute din concerte şi vânzările de bilete pentru documentarul ăau, "Never Say Never". Cât despre noul său album, „My Life 2.0”, acesta a obţinut deja discul de platină.
 


 
Istorica trupa U2, care îşi încântă fanii cu hituri de aproape 35 de ani, s-a clasat pe poziţia a patra, înregistrând venituri de 195 de milioane de dolari. În ultimii doi ani, rockerii de la U2, au vândut bilete în valoare de 700 de milioane de dolari, cântând pentru aproape 7 milioane de oameni, în concerte din diverse colţuri ale lumii.
 


 Pe locul cinci se află cântăreţul britanic Elton John (64 ani), cu venituri de 100 de milioane de dolari. Sir Elton John a vândut în cei 30 de ani de cariera, aproximativ 250 de milioane de albume şi nu dă semne că ar vrea să se oprească. În ultimele 12 luni, a ţinut peste 100 de showuri live şi a vândut bilete în valoare de peste 200 de milioane de dolari. Cu toate astea, Elton îşi face timp şi pentru familie. În 2010, el a adoptat un băieţel (Zachary), pe care îl creşte alături de partenerul său, David Furnish. 


Următoarele poziţii din Top 10 au fost ocupate, în ordine, de jucătorul de golf Tiger Woods (35 ani) - 75 milioane de dolari, cântăreaţa country Taylor Swift (26 ani) – 48 milioane de dolari, trupa rock Bon Jovi (28 de ani de activitate) – 125 milioane de dolari, producătorul şi prezentatorul britanic de televiziune Simon Cowell (51 ani) – 90 milioane de dolari şi jucătorul american de baschet LeBron James (26 ani) – 48 milioane de dolari. 


 Printre vedetele incluse în premiera în "The Celebrity 100" se află cântăreaţa Katy Perry, pe locul al 12-lea, regizorul britanic Christopher Nolan, pe locul al 47-lea, şi actriţa americană Natalie Portman, pe locul al 75-lea. 

Cel mai mare salt în clasament l-a făcut Leonardo DiCaprio. Actorul american a urcat 56 de pozitii faţa de anul trecut, când ocupa locul 71. 

Cei care au înregistrat căderi spectaculoase în ediţia din acest an a topului "The Celebrity 100", sunt Britney Spears şi starul din "Harry Potter", actorul Daniel Radcliffe.


0 Comments: