PPCD nemulțumit de traficul sufocant din Chișinău

vineri, 20 mai 2011

PPCD nemulțumit de traficul sufocant din Chișinău
Foto: PPCD

Creșterea numărului deceselor și accidentelor rutiere, pierderile în domeniul economiei, scăderea vitezei de circulație în Capitală sunt doar câteva din problemele cauzate de gropile de pe străzi și ambuteiajele formate. De această părere este Radu Bușilă, candidatul PPCD la Primăria Chișinău şi consilierul municipal Alexandru Corduneanu.


”Acum 2 zile, în Chișinău a început repararea străzii Mihai Kogălniceanu, în zonă s-a circulat cu dificultate şi s-au creat incomodități pentru șoferi și pietoni din cauza ambuteiajelor. Primăria nu are niciun program de redirecționare a transportului, ce vom face atunci, când va demara reabilitarea completă a străzilor din Capitală?”, a întrebat Corduneanu.

Potrivit acestuia, municipiul Chișinău este orașul cu cele mai multe gropi, iar lipsa marcajelor și ambuteiajele duce la supraîncărcarea magistralelor și scăderii vitezii de circulație. Astfel, în 2010 viteza medie a scăzut până la 13 km/oră pe străzile principale. Timpul mediu de ajungere a ambulanței la destinație constituie 23 de minute.

Cu o soluție în acest sens vine justițiarul Radu Bușilă. Acesta promite crearea parcărilor, care vor majora capacitatea de circulație și de traversare a străzilor. De asemenea, construcția în afara Capitalei a unei centure de ocolire, reapararea mai frecventă a drumurilor folosite intens, amplasarea semnelor de circulație, crearea pasajelor, etc. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: