Verdictul ANRE: Chişinău-gaz umflă facturile consumatorilor

vineri, 20 mai 2011

Verdictul ANRE: Chişinău-gaz umflă facturile consumatorilor
Foto: bloombiz.ro

ANRE a iniţiat un control al corectitudinii facturării consumului de gaze naturale de către „Chişinău - gaz” SRL. În urma examinării mai multor petiţii, ANRE a constatat că furnizorul include în facturile de plată volume mai mari de gaze naturale decât cele real consumate.


În trim. I 2011, ANRE a verificat 27 de petiţii parvenite de la consumatorii de gaze naturale deserviţi de „Chişinău-gaz”, în care aceştia au reclamat corectitudinea facturării consumului de gaze. În majoritatea cazurilor, ANRE a constatat că furnizorul exagerează cu volumele de gaze naturale incluse în facturile de plată.

ANRE a iniţiat săptămâna curentă controlul altor 17 petiţii ale consumatorilor de gaze naturale, în care aceştia şi-au exprimat dezacordul cu includerea în facturile de plată a unor datorii mari pentru consumul de gaze. Rezultatele controlului vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice după finalizarea acestuia, susţine conducerea ANRE.

UNIMEDIA menţionează că în cazul, în care consumatorul nu a primit, în termenele stabilite de lege răspuns la petiţia sa adresată furnizorului sau dacă nu este satisfăcut de măsurile întreprinse de acesta, el este în drept să se adreseze la ANRE sau în instanţa de judecată.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: