SEEMO despre falsurile ziaristice: Poliţia moldovenească pare să-i protejeze mai mult pe politicieni decât pe jurnaliști

marți, 17 mai 2011

SEEMO despre falsurile ziaristice: Poliţia moldovenească pare să-i protejeze mai mult pe politicieni decât pe jurnaliști
Foto: UNIMEDIA

"Poliţia din Republica Moldova trebuie să dezvăluie numele celor care au tipărit ziare false și care au încălcat drepturile de autor, în scopuri electorale. Tăinuid numele lor, poliţia pare a fi mai interesată mai mult de protejarea politicienilor, decât de protejarea mass-media."


Declarația a fost lansată de secretarul general al Organizaţiei de Media din Sud-Estul Europei (SEEMO), Oliver Vujovic, cu privire la cele două cazuri de falsificare a unor ziare moldovenești.

UNIMEDIA precizează că reprezentanții MAI au organizat o conferință de presă în care au anunțat că organizatorul campaniei de denigrare (ziare false, panouri și afișe electorale) au fost depistați. Numele acestora însă nu a fost dat publicității în interesul anchetei. Astăzi, cei doi suspecți, cetățeni ucraineni, au fost eliberați în urma deciziei instanței. MAI, la rândul său, susține că acest lucru periclitează mersul anchetei.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la freemedia.at


0 Comments: