Ex-directorul „Moldsilva”, Anatolie Popușoi - curat ca lacrima

joi, 19 mai 2011

 Ex-directorul „Moldsilva”, Anatolie Popușoi - curat ca lacrima
Foto: UNIMEDIA

Judecătoria Buiucani a anulat ordonanţa Procuraturii Anticorupţie de prelungire cu încă 3 lunia termenului de menţinere a cetățeanului Anatolie Popuşoi, în calitate de bănuit în dosarul „Biotex-Com”, anunță serviciul de presă al Procuraturii Generale.


Judecătorul de instrucţie Ion Morozan a calificat ordonanţa Procuraturii drept ilegală şi nefondată, iar procurorii au anunțat că vor contesta prin recurs în anulare această încheiere.

Amintim că Popuşoi este cercetat penal în dosarul privind prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari, în urma încheierii unui contract de arendă a 700 de hectare din pădurea Ţiganca, Orhei, în legătură cu încălcările admise la gestionare a fondului Agenţiei „Moldsilva”.

Cauza penală a rezultat în urma controlului vizînd legalitatea transmiterii în arendă de către Agenţia pentru Silvicultură „Moldsilva” a unor loturi de teren din fondul silvic SRL „Biotex-Com”, care, potrivit procurorilor, a constatat grave abateri de la legislaţie.

Amintim că fostul deputat comunist şi ex-directorul Agenţiei „Moldsilva”, Anatol Popuşoi, este cercetat în calitate de bănuit în cadrul unui dosar penal, intentat în luna mai 2010 de către Procuratura Anticorupţie.

El este învinuit de abuz de putere, neglijenţă în serviciu şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari, în urma semnării contractului de dare în arendă a circa 700 ha de pădure de la Ţiganca şi Rotunda firmei „Biotex-Com”, contra unei sume simbolice. Ultima aparține lui Oleg Voronin.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: