(doc) Ministrul Anatol Șalaru a acționat MDV, UNIMEDIA și ziarul Timpul în judecată

joi, 19 mai 2011

(doc) Ministrul Anatol Șalaru a acționat MDV, UNIMEDIA și ziarul Timpul în judecată
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Ministrul liberal Anatol Șalaru acționează în judecată portalul de știri UNIMEDIA și ziarul Timpul de dimineață. Cele două instituții media figurează în calitate de copârâți într-un dosar în care Ministrul Transportului și Infrastructurii Drumurilor dă în judecată compania Moldavian Airlines pentru declarații defăimătoare. Oficialul este nemulțumit, că, spre deosebire de alte instituții media, cele două vizate au publicat și comunicatul integral al companiei MDV, pe lângă poziția Ministerului. 

"UNIMEDIA este chemată la Judecătoria Botanica Chișinău la 15 iunie în calitate de copârât în proces cu Șalaru Anatol privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale", se menționează într-o citație expediată astăzi la adresa redacției.


Prin cererea sa, Anatol Șalaru solicită admiterea acțiunii de exprimare și recunoașterea că informațiile distribuite de Moldavian Airlines sunt cu caracter defăimător, care nu corespunde adevărului și care lezează onoarea.

În punctul 3 al cererii, Anatol Șalaru cere de la Moldavian Airlines să dezmintă din resursele proprii în cele două instituții de presă despre caracterul ponegritor al afirmațiilor lui Nicolae Petrov, director MDV.

În cazul portalului nostru de știri, ministrul liberal face trimitere la știrea - (doc) SCANDAL între Șalaru, Air Moldova și MDV - în care UNIMEDIA a reflectat poziția ambelor părți implicate în conflict.

"Portalul de știri UNIMEDIA a acționat în conformitate cu prevederile Codului deontologic, oferind spațiu de exprimare pentru toate părțile aflate în conflict", declară Dumitru Ciorici, director editorial al UNIMEDIA.

UNIMEDIA amintește că, recent, compania aeriană Moldavian Airlines (MDV) a venit cu acuzații grave la adresa Ministerul Transporturilor și companiei Air Moldova. Ultimii sunt acuzați că au format un cartel împreună cu agențiile de turism și nu permit MDV să opereze curse charter spre Antalya. De cealaltă parte, ministrul dezminte acuzațiile, spunând că în spatele acestora se află persoane interesate care vor să ducă la faliment Compania aeriană de Stat ,,Air Modova”, pentru ca ulterior să o poată cumpăra la un preţ nesemnificativ. Șalaru a mai declarat că R. Moldova și Turcia au încheiat un acord, care nu poate fi încălcat.

Vedeți mai jos citația venită la adresa redacției:





Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: