(video) Ghelici acuză un angajat Moldtelecom de extorcare de bani: MTC: Am inițiat o anchetă internă

vineri, 20 mai 2011

(video) Ghelici acuză un angajat Moldtelecom de extorcare de bani: MTC: Am inițiat o anchetă internă
Colaj: UNIMEDIA

Fiodor Ghelici, fost activist politic, care în prezent declară că se află la cârma Сongresului Societatii Civile, a organizat ieri, 19 mai, o conferință de presă în care a acuzat Moldtelecom că practică scheme de extorcare a banilor. Potrivit lui, un angajat al companiei de stat, Alexandru Munteanu, șeful direcției juridice MTC, a luat mită în valoare de câteva zeci de mii de dolari de la o firmă pentru a-i ierta datoriile care le avea față de operatorul de telefonie. 

De cealaltă parte, Moldtelecom a anunțat că persoana în cauză a fost suspendată din funcție și a inițiat o anchetă internă. 


"Este vorba de o firmă care vindea metalul din centralele vechi ale MTC, care este destul de scump. 66% din venituri ajungeam la MTC, iar restul la cele 3 firme. La un moment dat, s-a creat o datorie, iar șeful direcției juridice a cerut mită de câteva zeci de mii de dolari pentru a închide suma. Pe cont personal, am inițiat o anchetă și am filmat tot procesul cu o cameră ascunsă cum acesta a primit dolarii", a declarat ieri Ghelici.

Acesta susține că va transmite înregistrările operative organelor de urmărire penală. În secvențele video se vede cum o persoană transmite unei alteia o sumă mare de bani în valută (dolari SUA).

MTC anunță că Vitalie Iurcu, director al instituției, a emis un ordin prin care l-a suspendat din funcţie pe Andrei Munteanu, şeful Direcţiei juridice a Moldtelecom. "Documentul stabileşte interdicţia de acces nesupravegheat a funcţionarului vizat în oficiul său, precum şi în alte sedii ale instituţiei. Prin aceiaşi dispoziţie este creată o Comisie internă de anchetare a cazului. Directorul General al S.A. Moldtelecom a sesizat oficial organele de drept competente, solicitându-le elucidarea operativă a acestor acuzaţii", se mai precizează în comunicatul oficial al operatorului de telefonie fixă.

Vedeți mai jos un reportaj PrimeTV:



Vedeți mai jos conferința integrală a lui Fiodor Ghelici:




Sursa: UNIMEDIA 
Video: privesc.eu 


0 Comments: