Jurnalista Al Jazeera, reţinută în Siria şi extrădată în Iran, a fost eliberată

miercuri, 18 mai 2011

Jurnalista Al Jazeera, reţinută în Siria şi extrădată în Iran, a fost eliberată
Foto: albanews.gr

Al Jazeera a anunţat că jurnalista de origine canadiană, Dorothy Parvez, care a dispărut în Siria şi a fost deţinută în Iran, a fost eliberată şi se află la Doha, în Qatar, informează Le Figaro.


Jurnalista a fost eliberată, la aproximativ trei săptămâni de la dispariţia ei după ce a ajuns în Damasc pentru a relata despre revolta din Siria.

Parvez, care are paşaport canadian, american şi iranian, a ajuns în Siria pe 29 aprilie, călătorind cu documentele iraniene. Ea a plecat din Doha şi a ajuns la Damasc, unde nu a mai putut fi contactată.

După mai mult de o săptămână fără niciun semn de la jurnalistă, ambasada siriană a emis un comunicat prin care anunţa că aceasta călătorea cu un paşaport iranian expirat şi a fost expulzată în Iran, fiind însoţită de consulul iranian în Damasc. Autorităţile iraniene nu au confirmat sau infirmat aceste informaţii, scrie AFP.

Autorităţile siriene au afirmat că Parvez a intrat în ţară declarând că scopul vizitei este turismul şi au condamnat această practică şi pe angajatorul jurnalistei care i-a permis să o facă.

Siria a încercat să blocheze accesul presei internaţionale în ţară încă de la începutul demonstraţiilor împotriva regimului lui Bashar al-Assad.

Sursa: antena3.ro


0 Comments: