Gurbulea obligat să dezmintă și să plătească 10 mii de lei Svetlanei Chifa

vineri, 20 mai 2011

Gurbulea obligat să dezmintă și să plătească 10 mii de lei Svetlanei Chifa
Colaj: UNIMEDIA

Judecătoria Buiucani a pronunțat astăzi o hotărâre în care îi dă câștig de cauză Svetlanei Chifa în dosarul intentat fostului Procuror General, Valeriu Gurbulea. Chifa a ținut să-și apere onoarea și demnitatea în cazul acuzațiilor lui Gurbulea, în care acestea spunea că Svetlana Chifa a fost reţinută în 2009 „pentru abuzuri comise la înfierea copiilor”. 

"Judecătoria Buiucani a decis încasarea de la Valeriu Gurbulea a unui prejudiciu moral în valoare de 10 mii lei, 5154 de lei pentru asistența juridică și 100 de lei taxa de stat. Totodată, instanța a hotărât că Valeriu Gurbulea să dezmintă în public acuzațiile aduse șefei Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului", a declarat pentru UNIMEDIA avocatul Svetlanei Chifa, Viorel Savva.


Sentința a fost pronunțată de judecătoarea Liuba Pruteanu, judecătoria Buiucani. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de 20 de zile.

UNIMEDIA amintește că Svetlana Chifa a fost reținută în ianuarie 2009, iar apoi i s-a aplicat arest la domiciliu pentru 30 de zile, după care a avut interdicția de a părăsi țara. Atunci, AMN, membru al căreia era Svetlana Chifa, a declarat într-un comunicat că „Procuratura Generală comite încă o un act de executare a comenzilor politice ale Puterii comuniste, la baza căruia e pus un dosar fabricat, ca şi multe altele intentate reprezentanţilor Opoziţiei”.

Ulterior, Svetlana Chifa l-a atacat în judecată pe Valeriu Gurbulea pentru a-și apăra onoarea și demnitatea. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: