Când se va retrage Buliga?

vineri, 20 mai 2011

Când se va retrage Buliga?
Foto: tudorcojocari.wordpress.com

Scriam într-un articol mai vechi despre strategia conducerii PLDM de a ceda funcţia de primar general, pentru ca mai apoi să utilizeze gestul premierului în campania pentru parlamentare. Este bine cunoscută poziţionarea şovăielnică a verzilor atunci când sunt întrebaţi despre oportunitatea unor noi anticipate. De altfel, renunţarea la Bodiu este deja valorificată în actuala campanie pentru locale, când toate eforturile celui mai mare partid din Parlament se concentrează asupra viitorilor consilieri locali şi când li se arată oamenilor cât de nobili sunt liberal-democraţii. 


Am salutat cu toţii gestul lui Filat, având încrederea că acesta va fi unul benefic pentru menţinerea în administraţie a forţelor liberal-democrate. Mai mult, presa a bubuit câteva zile în şir despre nobleţea lui Filat care şi-a sacrificat interesele de partid de dragul Alianţei. Atunci nu văd de ce n-ar proceda în acelaşi fel şi candidatul PDM, Valentina Buliga, atrăgând simpatiile publicului în eventualitatea unor alegeri anticipate şi contribuind la consolidarea AIE. Am avea şi o serie de motive/indicii pentru a admite această fericită posibilitate.

În primul rând, în cazul în care PDM îşi va menţine candidatura pentru Chişinău, vor pierde la nivel imagistic, fiind percepuţi drept principalii vinovaţi de lipsa de integritate a Alianţei. Spun asta pentru că odată cu gestul lui Filat, imaginea AIE s-a mai luminat în faţa alegătorilor, dar nu destul, menţinerea PDM-ului în cursă umbrind această imagine mai bună, foarte importantă pentru ne-comunişti şi indecişi.

Continuare pe blogul lui Tudor Cojocariu... 

sursa: Unimedia

0 Comments: