Numărul abonaţilor la serviciile de acces la Internet în bandă largă a crescut cu 44%

joi, 3 martie 2011

 Numărul abonaţilor la serviciile de acces la Internet în bandă largă a crescut cu 44%
Foto: econ-pol.unisi.it

În 2010, numărul abonaţilor la serviciile de acces la Internet în bandă largă la puncte fixe a crescut, faţă de 2009, cu 44.1% şi a atins cifra de 269.1 mii, iar numărul utilizatorilor de Internet mobil prin reţelele 3G a ajuns la 119,6 mii, arată date ale Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).


Totodată, numărul abonaţilor la serviciile de acces la Internet prin dial-up s-a redus cu peste 95% şi a ajuns sub nivelul de o mie. Urmare a acestei evoluţii, rata de penetrare a serviciilor de acces la Internet în bandă largă la puncte fixe, raportată la 100 de locuitori ai republicii, a crescut, faţă de 2009, cu 2,3 puncte procentuale şi a atins nivelul de 7,55%. Dezvoltarea rapidă a pieţei serviciilor în bandă largă este cauzată de creşterea gradului de disponibilitate a acestor servicii şi de reducerea tarifelor.

Potrivit datelor ANRCETI, în anul 2010 cea mai mare cotă pe piaţa serviciilor de acces la Internet la puncte fixe – de 72% – era deţinută de SA „Moldtelecom”, iar „Starnet” SRL avea o cotă de 26,2%.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: