(video) I-au înghețat creierul pentru ca să o salveze

sâmbătă, 5 martie 2011

(video) I-au înghețat creierul pentru ca să o salveze
Foto: realitatea.net

Miracol medical în Marea Britanie, unde un bebeluş a fost salvat de la moarte, după ce a fost îngheţat timp de trei zile. La naştere, fetiţa nu respira deloc, iar doctorii au resuscitat-o, după care au împachetat-o în gheaţă ca să evite leziunile cerebrale. Acum Ella are nouă luni şi este perfect sănătoasă. 


La naştere, inima micuţei Ela nu bătea deloc. După 20 de minute de resuscitare, medicii au readus-o însă la viaţă, dar din cauza lipsei de oxigen fetiţa ar fi putut suferi leziuni cerebrale grave. A fost transferată la o clinică din Cambridge, unde medicii au înfăşurat-o într-o pătură cu gheaţă, scăzându-i temperatura corpului de la 37 la 33 de grade.

"Era toată albă, înfofolită aşa. Era îngheţată. Dar a meritat fiecare clipă. Uimitor. Absolut uimitor acel echipament", a spus mama bebeluşului.

Fetiţa a stat aşa trei zile. "Cu această procedură încercăm să încetinim metabolismul creierului şi să-l ajutăm să se refacă şi să limităm leziunile deja produse", a spus medicul din Cambridge.

Pare incredibil, dar după opt zile, fetiţa a ajuns acasă. Deşi devenită comună pentru pacienţii cu traume craniene, hipotermia indusă nu mai fusese folosită la nou-născuţi. Acum fetiţa are nouă luni. Face fizioterapie, iar potrivit specialiştilor, creierul ei funcţionează normal.



Sursa: UNIMEDIA cu referire la realitatea.net


0 Comments:

 
Știri
Templates Novo Blogger