Comisia Europeană susține creșterea numărului de femei în posturi de conducere

joi, 3 martie 2011

Comisia Europeană susține creșterea numărului de femei în posturi de conducere
Foto: adevarul.ro

Mediul de afaceri european continua sa fie dominat de barbati: numai unul din 10 membri ai consiliilor de administratie ale celor mai mari societati din Europa sunt femei si in 97% din cazuri presedintele Consiliului de administratie este un barbat, informeaza Comisia Europeana. Din studiile efectuate, reiese ca societatile in care numarul femeilor care detin functii superioare de conducere este mai mare au performante mai bune decat cele a caror conducere este exclusiv masculina. 


Veniturile din exploatare ale acestor companii sunt mai mari si stiu mai bine sa atraga talentele si sa ii inteleaga pe clienti. Valorificarea la maximum a talentului femeilor europene in randul fortei de munca nu aduce beneficii doar intreprinderilor, ci si economiei si societatii in ansamblul lor. Femeile reprezinta 60% din persoanele cu studii universitare, dar sunt in continuare reprezentate insuficient la nivelul care presupune atributii de luare a deciziilor economice. 

In aceste conditii, vice-presedintele Comisiei Europene Viviane Reding s-a intalnit cu presedinti si directori ai consiliilor de administratie ai unor companii cotate la bursa din 10 tari europene. In cadrul intalnirii, s-a discutat despre modul in care poate fi sporit numarul femeilor care ocupa functii superioare de conducere. In urmatoarele 12 luni, Comisia va monitoriza progresele inregistrate. Dupa aceasta perioada, Comisia va analiza necesitatea intreprinderii unor masuri suplimentare.  

 „Doresc sa transmit un mesaj clar mediului de afaceri european: femeile sunt un atu in mediul de afaceri,” a afirmat vice-presedintele Reding. „Trebuie sa valorificam toate persoanele talentate din societatea noastra pentru a ne asigura ca economia Europei ia avant. Consider ca autoreglementarea ar putea aduce o schimbare pozitiva daca este credibila si eficace in intreaga Europa. Cu toate acestea, voi reveni asupra acestei chestiuni peste un an. Daca autoreglementarea nu da rezultate, sunt pregatita sa intreprind actiuni suplimentare la nivelul UE”, a declarat Reding.

Sursa: euroactiv.ro    


0 Comments: