Vicepreședintele Comisiei Europene: UE va continua să sprijine Republica Moldova

vineri, 4 martie 2011

Vicepreședintele Comisiei Europene: UE va continua să sprijine Republica Moldova
Foto: gov.md

„UE va continua să sprijine Republica Moldova pe calea promovării reformelor”. Cu acest mesaj a venit la Chişinău Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Catherine Ashton, vicepreşedinte al Comisiei Europene. În cadrul acestei vizite, între Republica Moldova şi Consiliul Europei nu a fost semnat niciun document.


Înaltul oficial a apreciat înalt progresele înregistrate de către autorităţile Republicii Moldova în vederea implementării reformelor şi a menţionat rezultatele obţinute până la acest moment pe calea intensificării dialogului cu partenerii europeni. În context, Ashton a remarcat că, într-o perioadă  scurtă de timp, au fost înregistrate multe realizări, iar Acordul de Asociere va apropia şi mai mult Republica Moldova de Uniunea Europeană.

 

La rândul său, prim-ministrul Vlad Filat i-a mulţumit oficialului european pentru contribuţia la dezvoltarea relaţiilor moldo-comunitare şi pentru suportul acordat aspiraţiilor europene ale ţării noastre. „Angajamentele asumate reciproc sunt în proces de îndeplinire. Este timpul ca cetăţenii Republicii Moldova să beneficieze de tot ce înseamnă valoare europeană”, a specificat Filat. 

 

Precizăm că vicepreşedintele Comisiei Europene a mai avut întrevederi cu președintele interimar Marian Lupu și cu liderul PL, Mihai Ghimpu. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: