Lupu: Cu sprijinul UE, reformarea Republicii Moldova va continua

vineri, 4 martie 2011

Lupu: Cu sprijinul UE, reformarea Republicii Moldova va continua
Foto: parlament.md

Vizita la Chişinău a Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Catherine Ashton, este un semnal politic deosebit de important pentru noi, constituie un sprijin pentru continuarea reformelor începute. Declaraţii în acest sens au fost făcute ieri, 3 martie, de către preşedintele Parlamentului Marian Lupu, preşedinte interimar al Republicii Moldova, în cadrul întrevederii cu Catherine Ashton.


În cadrul dialogului Preşedintele a reiterat poziţia fermă a instituţiei prezidenţiale şi a Parlamentului de a realiza toate acţiunile orientate spre integrarea europeană a Republicii Moldova. Un pas real în această direcţie este procesul de negociere a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care a demarat deja, crearea Zonei de Liber Schimb şi Aprofundat ca parte integrantă a acestui acord, implementarea Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize cu UE şi a Programului Naţional pentru implementarea Planului de Acţiuni.

„Am făcut un schimb de opinii vizavi de situaţia politică din Republica Moldova şi am căzut de acord că atât actualul Parlament, cât şi Guvernul trebuie să-şi păstreze actuala formulă pentru o perioadă de patru ani. Numai în aceste condiţii putem realiza până la capăt toate cele preconizate cu structurile europene”, a spus Marian Lupu.

În opinia Catherine Ashton actuala conducere a Republicii Moldova a realizat multe acţiuni de succes într-o perioadă scurtă de timp şi a dat asigurări că Uniunea Europeană va acorda şi în continuare tot sprijinul eforturilor de integrare a statului nostru în familia europeană.

Preşedintele Marian Lupu a mai spus că prima vizită a Catherine Ashton în Moldova este una de succes şi că această vizită va impulsiona puternic relaţiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: