Donatorii permanenți de sânge vor primi buletine de identitate gratuite

joi, 3 martie 2011

Donatorii permanenți de sânge vor primi buletine de identitate gratuite
Poză simbol
Foto: photoshelter.com

Din 1 martie 2011 donatorii voluntari permanenţi de sânge şi/sau componente sanguine, cetăţeni ai Republicii Moldova, vor beneficia de buletine de identitate gratuite o singură dată.


ÎS „CRIS „REGISTRU” a elaborat Reguli cu privire la eliberarea cu titlu gratuit a buletinului de identitate al cetăţeanului Republicii Moldova donatorilor voluntari permanenţi de sânge şi/sau componente sanguine (categoriile I-IV) şi persoanelor care, au primit titlu de „Donator emerit al Republicii Moldova”.

Beneficiarii vor fi obligați să prezinte legitimaţia de donator voluntar permanent de sînge şi/sau componente sanguine eliberată de Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui, precum și legitimaţia privind deţinerea titlului de „Donator emerit al Republicii Moldova”.

Astfel, cetățenii moldoveni care donează sânge sistematic își vor putea schimba actul în cazul în care acesta se deteriorează, se pierde sau din cauza expirării termenului de valabilitate. De asemenea,  de ofertă vor putea beneficia și cei care își schimbă datele personale. Unica condiție este solicitarea serviciilor în regim obișnuit, adică în termen de 30 de zile.

UNIMEDIA precizează că titlul de "Donator  emerit" se conferă persoanelor care au efectuat peste 35 de donări de sânge cu plată sau peste 20 de donări gratuite.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: