Amenință că vor picheta Ambasada Federației Ruse din Chișinău

vineri, 4 martie 2011

Amenință că vor picheta Ambasada Federației Ruse din Chișinău
Foto: UNIMEDIA

Asociația Veteranilor de Razboi 1992 "Tiras-Tighina" a anuţat astăzi, 4 martie, într-o conferinţă de presă, pichetarea Ambasadei Ruse de la Chişinău. Aceştia condamnă acţiunele autorităţilor neproclamate din stânga Nistrului şi cer Federaţiei Ruse să intervină în conflictul de la Corjova, precum și eliberarea primarului Valeriu Mâţul şi consilierului său, Iurie Coţofanu. 


Anatolie Caraman, președintele Asociației Veteranilor de Razboi 1992 "Tiras-Tighina", a declarat astăzi că Guverunul Republicii Moldova trebuie să revizuiască Acordul de pacificare din 1992, dintre Moldova și Transnistria, pentru a înlocui contingentul rus de pacificare din partea stîngă a Nistrului cu forțe pacificatoare internaționale. De asemenea, organizatorii evenimentului cer ca Rusia să-și retragă armata de pe teritoriul Transnistriei.

"Ministerul Afacerilor Interne din RM și Procuratura Generală trebuie să intenteze un dosar penal pe marginea acțiunelor recente și să depisteze persoanele care au fost implicate în conflictul de la Corjova. Ministerul Tehnologiei Informaționale și Comunicațiilor trebuie să stopeze eliberarea pașapoartelor pentru cetățenii din stînga Nistrulu, care s-au înrolat în forțele pro-imperiale", a declarat Caraman.

UNIMEDIA amintește că la 2 martie 2011, Valeriu Mâţul, primarul din satul Corjova, împreună cu un consilier local au fost arestaţi de miliţia transnistreană. Cei doi participau alături de veteranii războiul de pe Nistru la mitingul consacrat zilei de 2 martie. Incidentul s-a produs când manifestanţii ieşeau din Biserică, unde au asistat la o slujbă în memoria celor căzuţi conflictul armat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: