Volnițchi: Reprezentanții PD și PL au anunțat că nu au mandat să voteze bugetul pentru 2011

sâmbătă, 5 martie 2011

Volnițchi: Reprezentanții PD și PL au anunțat că nu au mandat să voteze bugetul pentru 2011
Foto: gov.md

Misterul în jurul bugetului 2011, adoptarea căruia a fost amânată astăzi de către Guvern, continuă. Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului, Igor Volnițchi, a declarat pentru UNIMEDIA că motivul pentru care nu s-a desfășurat ședința este anunțul neașteptat al reprezentanților PD și PL că nu au mandat să voteze proiectul de buget. 

„Şedinţa de astăzi a Guvernului a fost amînată, deoarece, cu jumătate de oră înainte de începerea ei, reprezentanţii PD şi PL au declarat că nu au mandat pentru a susţine bugetul de stat", a declarat Volnițchi pentru UNIMEDIA în urmă cu puțin timp.


Potrivit lui, acest lucru s-a întâmplat "în condiţiile în care la elaborarea bugetului au participat toate ministerele, proiectul de lege fiind coordonat şi cu misiunea FMI". "În plus, decizia privind punerea în discuţie a bugetului în cadrul şedinţei de astăzi, fusese luată încă la începutul săptămînii. Nu a fost ceva neaşteptat, care să necesite decizii spontane în ultimul moment”, a mai precizat acesta.

UNIMEDIA amintește că vicepremierul liberal pentru probleme sociale, Mihai Moldovanu, a declarat în dimineața zilei de astăzi că bugetul nu a fost adoptat deoarece el nu a fost discutat în cadrul Alianței pentru Integrare Europeană.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: