Barierele şi plăcile de beton, înlăturate la solicitarea pompierilor

vineri, 4 martie 2011

Barierele şi plăcile de beton, înlăturate la solicitarea pompierilor
Foto: dse.md

Barierele şi plăcile de beton care blochează accesul pompierilor către blocurilor de locuit din Capitală vor fi înlăturate. În acest sens,  Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor au început să organizeze razii în sectorul locativ urban. 


Raidurile vor dura 6 zile. În prima zi vor fi emise prescripţii responsabililor întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ pentru înlăturarea încălcărilor. Factorii de decizie vor avea la dispoziţie trei zile pentru a remedia situaţia. În caz contrar vor fi aplicate sancţiuni administrative. 

 

Căile de acces blocate în preajma blocurilor de locuit din Capitală şi parcările neautorizate  sunt un obstacol în calea autospecialelor de intervenţie a pompierilor. Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor verifică minuţios toate cartierele din capitală pentru a depista încălcările regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale vine în atenţia populaţiei cu rugămintea de a fi mai responsabili şi de a evita parcarea autoturismele personale în căile de acces din preajma blocurilor de locuit. Tot în acest context roagă locatarii să nu încurajeze construcţia şi montarea barelor metalice, deoarece în caz de incendii pompierii nu vor putea la timp să salveze vieţile omeneşti.

Sursa: UNIMEDIA

 


0 Comments: