Gaddafi averizează că mii de oameni vor muri, în cazul unei intervenţii străine

miercuri, 2 martie 2011

Gaddafi averizează că mii de oameni vor muri, în cazul unei intervenţii străine
USS Kearsarge se îndreaptă spre Libia
Foto: warner.nh.us

Muammar Gaddafi a avertizat că mii de oameni vor muri, în cazul unei intervenţii militare străine în Libia. În acelaşi timp, două nave de război americane, între care portelicopterul USS Kearsarge, traversau astăzi, 2 martie, Canalul Suez, pentru a ajunge în Marea Mediterană şi a se poziţiona în largul Libiei, au anunţat autorităţile care gestionează canalul.


USS Kearsarge este un portelicopter care transportă şlepuri de debarcare. Grupul de operaţiuni amfibii ale Kearsarge, cu circa 800 de puşcaşi marini, o flotă de elicoptere şi unităţi medicale, poate asigura un sprijin pentru operaţiuni umanitare, cât şi militare.

Oficialii militari americani pregătesc o listă cu opţiuni ce urmează să fie propuse preşedintelui Barack Obama şi sunt în discuţie cu omologii lor europeni, dar incertitudinea rămâne în privinţa probabilităţii unei intervenţii militare.

Conform analiştilor, o demonstraţie de forţă simbolică în largul coastelor libiene ar putea fi suficientă pentru a spori presiunea asupra lui Kadhafi.

Un portavion american, USS Enterprise, care transportă avioane de vânătoare capabile să impună o zonă de interdicţie aeriană în Libia dacă va fi cazul, ar putea fi de asemenea chemat în sprijin, pentru a răspunde la criza libiană. Acesta este în prezent în nordul Mării Roşii, potrivit site-ului US Navy.

Colonelul Muammar Gaddafi este cel mai vechi lider din lumea arabă şi conduce Libia, ţară bogată în petrol, de la lovitura de stat din 1969. El a spus întotdeauna că ţara este condusă, de fapt, de comitete cetăţeneşti, dar majoritatea observatorilor cred că este vorba, de fapt, despre un stat poliţienesc controlat de el.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la realitatea.net


0 Comments: