Şoferii din UE scapă nepedepsiţi dacă încalcă legile de circulaţie în Anglia

vineri, 4 martie 2011

Şoferii din UE scapă nepedepsiţi dacă încalcă legile de circulaţie în Anglia
Foto: evz.ro

Şoferii străini care nu respectă regulile de circulaţie în Marea Britanie scapă nepedepsiţi după ce guvernul a decis să nu semneze directiva Uniunii Europene care permite pedepsirea celor care încalcă legea, chiar dacă nu sunt rezidenţii ai ţării respective, anunţă The Daily Telegraph.


Înainte ca directiva să fie adoptată de 25 de ţări mulţi şoferi scăpau de amendă în momentul în care se întorceau în ţara lor. Uniunea Europeană a realizat o bază de date europeană care să conţină detalii ale maşinii. Conform datelor europene, şoferii străini sunt responsabili pentru 15% din infracţiunile de depăşire a vitezei deşi reprezintă numai 5% din şoferii din trafic. 

Marea Britanie şi Irlanda au refuzat să adopte pactul, dar Irlanda s-ar putea să se conformeze cu directiva după pauza post electorală. Ministrul care se ocupă cu siguranţa şoselelor în Marea Britanie, însă, a declarat că impunerea directivei ar însemna costuri foarte mari fără să fie cu adevărat eficientă. „Este în interesul Marii Britanii să nu o adopte în această etapă”, a mai spus el.

Acordul semnat această săptămână de cele 25 de state membre ale Uniunii Europene va face mai uşoară găsirea şi acuzarea celor care au luat amenzi în trafic în altă ţară. Şoferii vor fi pedepsiţi în funcţie de legea din ţara în care s-a comis infacţiunea. Amenzile pentru parcare nu sunt incluse în acord.

Sursa: evz.ro


0 Comments: