Coreea de Sud: Atac informat asupra a 40 de site-uri oficiale

vineri, 4 martie 2011

Coreea de Sud: Atac informat asupra a 40 de site-uri oficiale
Foto: adevarul.ro

Site-urile a 40 de ministere sau agenţii guvernamentale din Coreea de Sud au fost ţinta unor atacuri informatice, a anunţat Comisia Coreeană de Comunicaţii (KCC), citată de AFP.


Printre site-urile atacate figurează cele ale preşedinţiei, Statului Major al armatei, ministerelor de Externe, Apărării şi Unificării, ale serviciilor de informaţii secret sau parlamentului, potrivit companiei private AhnLab, specializată în securitatea pe internet. Informaţiile au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al KCC.

Atacurile au fost lansate în jurul orei locale 10.00 (01.00 GMT), însă intensitatea atacurilor nu a fost stabilită încă. Anumite site-uri erau din nou accesibile, însă, la puţin peste o oră de la începutul atacurilor.

Aceste atacuri, cunoscute sub numele de atacuri "denial of service", au ca scop scoaterea din funcţiune a unui serviciu şi sunt deseori conduse prin intermediul unor calculatoare "zombie", acţionând fără ştirea proprietarilor lor. Hackerii atacă o reţea pentru a împiedica funcţionarea sa.

În iulie 2009, un atac informatic masiv a blocat 25 de site-uri oficiale în Coreea de Sud şi SUA, printre care cele ale Departamentului de Stat, Casei Albe şi Pentagonului.

Sursa: adevarul.ro


0 Comments: