Aviaţia rusă a testat al doilea prototip al avionului invizibil Suhoi T-50

joi, 3 martie 2011

Aviaţia rusă a testat al doilea prototip al avionului invizibil Suhoi T-50
Suhoi T-50
Foto: thebsreport.wordpress.com

Aviaţia rusă a testat, astăzi, 3 martie, al doilea prototip al avionului de vânătoare de generaţia a cincea T-50, acesta efectuând un zbor de 44 de minute, a anunţat compania Suhoi, producătorul aparatului, citata de Ria Novosti. Primul prototip al acestui avion a efectuat primul său zbor în ianuarie 2010, iar pâna acum au fost realizate peste 40 de teste, anunță hotnews.ro


"Al doilea prototip al avionului de vânătoare de generaţia a cincea a efectuat azi primul zbor. Avionul a stat în aer 44 de minute. A fost un zbor de succes, care s-a încadrat în toţi parametrii", arată Suhoi într-un comunicat.

Avionul de vânătoare T-50 este dezvoltat de biroul de design al Suhoi şi este construit la fabrica din regiunea Komsomolsk-on-Amur, în Extremul Orient.

Aparatul testat astăzi, a fost creat să fie imposibil de detectat de către radare. Printre altele, avionul este capabil să zboare în toate tipurile de condiţii meteorologice, să decoleze de pe o pista de doar 300-400 de metri, să fie realimentat în zbor, să atace simultan mai multe ţinte din aer şi de la sol.

Rusia a început dezvoltarea propriului avion de generaţia a cincea încă din anii '90. Aparatul, cunoscut şi sub denumirea de PAK FA, este văzut de experţi drept un rival al avionului american F-22 Raptor, care a efectuat primul său zbor în 1997.

Aviaţia rusă intenţionează să achiziţioneze peste 60 de aparate T-50 după 2015, când va începe producţia de serie.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Hotnews.ro


0 Comments: