Atât timp cât vom numi răpirea lui Vardanean „arestare” și administrația de la Tiraspol „autorități”, vom face jocul Transnistriei, declarație

joi, 3 martie 2011

Atât timp cât vom numi răpirea lui Vardanean „arestare” și administrația de la Tiraspol „autorități”, vom face jocul Transnistriei, declarație
Foto: nr2.ru

„Atât timp cât vom numi răpirea lui Vardanean și Cazac arestare, iar administrația de la Tiraspol - autorități, atât timp facem jocul Transnistriei”. Declarația aparține directrului Asociației Promo-Lex, Ion Manole și a fost lansată ieri, 2 martie, în cadrul unei emisiuni la Publika TV, în contextul incidentului de la Corjova.


Potrivit lui, primarul satului Corjova, Valeriu Miţul și consilierul local, Iurie Coțofană, reținuți pentru 7 zile, ar putea păți la fel ca și cei doi cetățeni moldoveni, condamnați de instanța de la Tiraspol, Ernest Vardanean și Ilie Cazac.

„La 19 ani de la conflictul armat de pe Nistru, situația în domeniul drepturilor omului a degradat, tocmai pentru că Republica Moldova nu a acționat, deși are toate instrumentele. În cazul lui Vardanean și Cazac se spunea la fel, că în curând vor fi eliberați”, a menționat Manole.

Analistul politic, Igor Boțan susține că toate aceste incidente nu fac altceva decât să releve incapacitatea autorităților Republicii Moldova de a reacționa prompt. „Acest regim,care abia suflă, datorită suportului Rusiei, face totul pentru a demonstra că este puternic, pune în evidență incapacitatea autorităților de la Chișinău de a reacționa ca să demonstreze că sunt capabile de ceva”, a spus Boțan.

Amintim că ieri, 2 martie, în Ziua Comemorării victimelor conflictului armat de pe Nistru, primarul satului Corjova și consilierul local au fost reținuți de miliția transnistreană pentru că au organizat un marș pașnic în centrul satului, defilând drapelul Republicii Moldova. În aceeași zi, ei au fost judecați și arestați pentru 7 zile.

Anterior, doi cetățeni moldoveni, Ernest Vardanean și Ilie Cazac au fost condamnați de instanța de la Tiraspol la 15 ani şi respectiv, 14 ani de închisoare, pentru înaltă trădare şi spionaj în favoarea Republicii Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: