Visterniceanu a fost demis! Noul preşedinte al CSM este Nicolae Timofti

vineri, 4 martie 2011

Visterniceanu a fost demis! Noul preşedinte al CSM este Nicolae Timofti
Nicolae Timofti, noul președinte al Consiliului Suprem al Magistraturii
Foto: csj.md

Consiliului Superior al Magistraturii are un nou preşedinte. În calitate de conducător al CSM a fost ales judecătorul Nicolae Timofti. Acesta a fost ales în această funcţie cu votul majorităţii membrilor din Consiliu, după ce Dumitru Visterniceanu, care a deţinut această funcţie timp mai bine de un an, a fost demis astăzi în cadrul unei ședințe.


"Am fost eliberat din funcție de către membrii consiliului. Au fost invocate motive că n-am asigurat independența judecătorilor, că n-am înțeles ce-i aia managemet", a declarat Dumitru Visterniceanu pentru PublikaTV.

Nicolae Timofti, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, figurează printre candidaţii la funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie - alături de Ion Muruianu, actualul preşedinte CSJ, Constantin Gurschi, Raisa Botezatu, dar şi alţii.

Precizăm că judecătorul Nicolae Timofti, în vârstă de 62 de ani, a lucrat consultant superior la Ministerul Justiţiei. În iunie 1990 este ales vicepreşedinte al Judecătoriei Supreme (care în 1996 s-a transformat în CSJ) şi preşedinte al Colegiului Penal. După reformarea sistemului judecătoresc, în 1996, este numit preşedinte al Curţii de Apel şi apoi eliberat din această funcţie în decembrie 2001 odată cu expirarea mandatului.

Acum este membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: