GENEVA 2011: Top 5 modele de serie prezentate la salon

joi, 3 martie 2011

GENEVA 2011: Top 5 modele de serie prezentate la salon
Foto: automarket.ro

Deşi foarte bogat în premiere mondiale de toate tipurile, adevăratele noutăţi importante pe care le vom putea vedea pe stradă în viitorul foarte apropiat se pot număra pe degetele a două mâini. Excluzând modelele cu tentă ecologică şi supercar-urile (care vor fi tratate în materiale separate) sau noutăţile la nivel de motorizări, facelifturile şi generaţiile noi au fost destul de puţine, dar îndeajuns de importante pentru ca salonul din Elveţia să aibă în continuare un cuvânt greu de spus în economia industriei.


1. VOLKSWAGEN TIGUAN FACELIFT - Tiguan a devenit, încă de la lansarea sa, unul dintre cele mai bine vândute modele Volkswagen şi liderul segmentului său pe piaţa europeană. Clienţii au aşteptat mult timp o versiunea miniaturală a lui Tiguan, iar aceasta a venit acum patru ani în gama Volkswagen pentru a-i mulţumi şi pe cei care îşi doreau un SUV concentrat în gamă. La Geneva, VW a adus faceliftul lui Tiguan, un model care se aliniază la liniile de ultimă oră ale gamei Volkswagen din punctul de vedere al designului.




2. KIA RIO - După ce a părut că este ignorată de cei de la Kia, care s-au concentrat mai ales asupra gamei compacte şi segmentelor superioare, clasa mică se pregăteşte să adopte un nou model cu mare potenţial. Noul Kia Rio se lansează în Europa în momentul în care modelele din acest segment încep să adune din ce în ce mai mulţi clienţi. Modelul sud-coreean desenat în Europa pentru europeni arată mult mai bine şi e gata să atace piaţa alături de fratele mai mic, Picanto, lansat şi el la Geneva.




3. HYUNDAI i40 - Constructorul coreean a prezentat la Geneva versiunea break a urmaşului lui Sonata. Noul i40 se rupe complet de istoricul fad al modelului coreean şi vine cu un design atractiv, îndrăzneţ, care va fi apreciat mai mult ca sigur de clienţii unui segment obişnuit cu linii mai degrabă clasice din partea constructorilor de volum. 



4. CHEVROLET AVEO SEDAN - După ce a fost prezentat sub denumirea Sonic la Detroit, noul Aveo Sedan a venit şi în Europa, poarta de intrare fiind Salonul de la Geneva. Modelul de segment mic se va bate direct cu Dacia Logan, fiind unul dintre modelele cu cel mai apropiat preţ de sedanul românesc. Aveo Sedan preia liniile de design ale versiunii hatchback şi le duce mai departe, maşina fiind una reuşită din punct de vedere estetic.



5. VOLKSWAGEN GOLF CABRIO - Pentru că a venit primăvara, Volkswagen forţează nota şi prezintă la Geneva noul Golf Cabrio, fratele cu acoperiş textil al noii generaţii Eos, perzentate acum două luni la Detroit. Golf Cabrio duce mai departe istoria versiunilor de acest tip ale modelului german şi atrage privirile printr-un design simplu şi interesant.



0 Comments: