GENEVA 2011: Top 5 supercaruri şi maşini spor

joi, 3 martie 2011

GENEVA 2011: Top 5 supercaruri şi maşini spor

Curentul ecologic nu va omorî niciodată apetenţa publicului pentru sportivitate, astfel că mărcile care se respectă cu nume în zona maşinilor sport au adus la Geneva ultimele propuneri pentru clienţii care-şi doresc mai mult de la exponatul pe care îl au în garaj. Evident, apariţia celor cinci modele prezentate în acest top nu face decât să confirme că maşinile de top vor rămâne aceleaşi, indiferent de virajele ecologice pe care le iau mărcile de volum.


1. LAMBORGHINI AVENTADOR - Aşteptat cu nerăbdare de toată suflarea auto, urmaşul lui Murcielago a venit la Geneva după ce fusese anunţat anterior de o serie de teasere care au "îmbrăcat" modelul italian treptat, pe parcursul ultimelor săptămâni. Modelul constructorului din Sant'agata Bolognese vine cu un motor V12 de 700 de cai putere şi cu cifre interesante în dreptul coloanei "Performanţe": 2.9 secunde pentru 0-100 km/h şi 350 de kilometri pe oră viteză maximă.



2. FERRARI FF - Cea mai nouă apariţie din gama Căluţului Cabrat nu înlocuieşte niciun model anterior al celor de la Ferrari. Dintr-un simplu motiv: este o noutate absolută pentru constructorul italian. Vorbim de primul model din istoria Ferrari care vine cu tracţiune integrală şi cu patru locuri, elemente considerate deplasate de mulţi dintre fanii mărcii. Cu toate acestea, designul interesant de tip Shooting Brake şi motorul V12 de 660 de cai putere promit că Ferrari FF îşi va găsi repede cumpărători.



3. PAGANI HUAYRA - Mulţi dintre cei prezenţi la salon l-au denumit cel mai interesant model sport lansat la Geneva. Şi nu putem să nu le dăm dreptate, în condiţiile în care vorbim de o maşină desenată în stilul cunoscut al lui Horacio Pagani şi care sub capotă vine cu un motor V12 de 700 CP şi 1000 Nm. Şi mai interesant este faptul că modelul italian are o masă de doar 1350 de kilograme.



4. KOENIGSEGG AGERA R - Suedezii de la Koenigsegg le-au luat faţa celor de la Bugatti la Salonul de la Geneva, prezentând versiunea R a deja ultrasportivului Agera. Vorbim de o maşină realizată şi construită în spirit 100% sportiv, destinată peformanţei pe şosea. Sub capotă, Agera R vine cu un motor V8 biturbo de 1115 cai putere care dezvoltă un cuplu maxim de 1200 Nm. Nu avem performanţele 0-100, însă viteza maximă pe care o poate atinge Agera R este ameţitoare: 440 km/h. Aceasta va fi însă limitată electronic la "doar" 375 km/h.



5. ASTON MARTIN VIRAGE - Deşi privim constructorii de maşini sport de acest tip cu interes şi avem impresia că modelele sport se împart în Coupe, sedan-coupe şi eventual cabrio, Aston ne explică că gama proprie este una complexă, iar noul Virage vine să întregească linia de modele infiltrându-se între DBS şi DB9. Evident, noi vedem un alt Aston martin cu linii sexy şi în acelaşi timp elegante şi care sub capotă aduce un motor V12 de 6.0 litri şi 510 CP. Aston Virage este disponibil atât în versiune coupe, cât şi în versiune Volante (cabriolet).



0 Comments: