Moldova: Vârsta medie a primei experinţei sexuale a tinerilor este 16 ani

miercuri, 2 martie 2011

Moldova: Vârsta medie a primei experinţei sexuale a tinerilor este 16 ani
Foto: bina007.blogspot.com

Fiecare al doilea tânăr din Republica Moldova a început să fumeze până a împlini vârsta de 10 ani, iar 35% din tinerii de 13-24 ani fumează în prezent. Acestea sunt datele raportului "Situaţia copiilor lumii 2011", lansat astăzi, 2 martie, de UNICEF. 


Potrivit documentului, unul dintre cei mai importanţi factori ce favorizează accesul adolescenţilor la ţigări este preţul mic al acestora, în raport cu alte ţări din Europa.

80% din tinerii moldoveni de 15 - 24 ani consumă băuturi spirtoase, iar mai mult de jumătate dintre aceştia au lunar experienţe de consum excesiv de alcool. Cu toate acestea, programele de ajutor în abandonarea fumatului şi consumului de alcool în rândul tinerilor aproape lipsesc.

Femeile din Moldova nasc primul copil la cea mai mică vârstă în comparaţie cu femeile din Europa Centrală, de Sud-Est şi CSI. De la începutul anului 2010, peste 30 de tinere, de până la 18 ani, din diferite zone ale Republicii Moldova, au devenit mame. Vârsta medie a primei experinţei sexuale a tinerilor din Moldova este 16 ani.

În raport se mai remarcă că, Republica Moldova ocupă locul doi în Europa după numărul cazurilor de infecţii cu transmitere sexuală printre tineri.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: