A început lupta electorală între Dmitri Medvedev şi Vladimir Putin

vineri, 4 martie 2011

A început lupta electorală între Dmitri Medvedev şi Vladimir Putin
Foto: unequaltime.com

Preşedintele rus Dmitri Medvedev şi-a lansat, practic, campania electorală odată cu discursul rostit joi la conferinţă „Marile reforme şi modernizarea Rusiei”. Textul a fost elaborat de aparatul prezidenţial, dar Medvedev l-a modificat substanţial, potrivit unor surse de la Kremlin, scrie Vedomosti, citat de hotews.ro


Potrivit unor funcţionari de stat, campania electorală a demarat din punct de vedere tehnic. Este vorba despre evidente simptome ale duocraţiei: preşedintele şi premierul au ordine de zi diferite, afişează diferite abordări de rezolvare a unor probleme de importanţă vitală pentru stat şi işi demonstrează în public polemica.

De la începutul anului, Medvedev şi-a permis să între în dispută directă. După atentatul de la Domodedovo, Medvedev a criticat conducerea instituţiilor de informaţii pentru dezvăluirea rezultatelor anchetei până la finalizarea ei, a demis un grup de ofiţeri FSB şi s-a deplasat pe neaşteptate, însoţit de şefii FSB, ai Ministerului de Interne şi ai procuraturii, la gara Kiev unde i-a criticat pentru nerespectarea normelor de securitate.

În timpul investigaţiilor legate de atacul de pe aeroport, şefii departamentelor de securitate au demonstrat că dau raportul premierului, nu preşedintelui, deşi se subordonează direct acestuia.

Probleme politice devin chiar şi chestiuni banale. Cu o săptămână în urmă, Putin i-a îndemnat pe ruşi sa voteze pentru leopard în calitate de talisman al Jocurilor Olimpice, iar Medvedev a reacţionat imediat, afirmând că rezultatul votului este injust.

Pentru o perioadă, Medvedev a scăpat iniţiativa din mâini şi caută să o recupereze, crede politologul Mihail Vinogradov. Putin, confirmă un apropiat al administraţiei, este foarte activ – este în curs de derulare a unei campanii regionale: a vizitat Orenburg, Kirov, Ciukotka, Kaliningrad, a stat de vorbă cu oamenii pe teme importante legate de agricultură, construcţii de locuinţe, sănătate.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la hotews.ro


0 Comments: