Iastrebciak: Primarul de la Corjova și consilierul local vor fi eliberați, dar să nu anticipăm lucrurile

vineri, 4 martie 2011

Iastrebciak: Primarul de la Corjova și consilierul local vor fi eliberați, dar să nu anticipăm lucrurile
Reprezentantul Departamentului de Externe de la Tiraspol, Vladimir Iastrebciak
Foto: president-pmr.gov.org

(UPDATE 14:02) „Evident că primarul de la Corjova și consilierul vor fi eliberați, dar haideți să nu anticipăm lucrurile. Mai rămân unele proceduri care nu au fost epuizate”, a declarat Iastrebciak acum câteva minute, la sfârșitul întrevederii cu Carpov. 


„Important e să nu acordăm acestui incident o tentă politică. În pofida caracterului pașnic al manifestației, declarat inițial, marșul de la Corjova s-a transformat în unul politic, cu defilarea simbolicii Republicii Moldova și însoțit de elemente huliganice”, a declarat reprezentantul Departamentului de Externe din regiunea transnistreană, Vladimir Iastrebciak, la sfârșitul întrevederii de astăzi.

La rândul său, vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a declarat că a informat partea transnistreană despre poziția oficială a Republicii Moldova: „Am cerut identificarea unei soluții urgente pentru a elibera pe cei doi reținuți”, a declarat Carpov.

Menționăm că ieri, 3 martie, delegația moldovenească în Comisia Unificată de Control a părăsit ședința, în semn de protest împotriva reținerii celor doi cetățeni moldoveni.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov au discutat astăzi cu reprezentantul Departamentul de Externe de la Tiraspol, Vladimir Iastrebciak. Potrivit Publika TV, întîlnirea celor doi, care are loc la sediul Misiunii OSCE din Capitală, a durat mai mult de o oră.

Amintim că primarul satului Corjova, Valeriu Miţul şi consilierul local Iurie Coţofană au fost arestaţi pe 2 martie, după slujba de comemorare a victimelor războiului de pe Nistru şi duşi la secţia de miliție din Dubăsari. Ulterior, aceştia au fost condamnaţi la 7 zile de arest.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: